Syvstjernen:

 

"Gode Gud", bad jeg inde i mig selv. "Kære, gode Gud, lad Mik have fået beskeden. Lad ham ikke springe. Springer han alligevel, så lad det være, fordi han har fået bragt sin skærm i orden.

Så kom han. Som en sammenrullet bylt faldt han lodret ned.

"Tusinde og èt, tusinde og to, tusinde og tre," talte jeg. Jeg vidste, at efter tre sekunders frit fald skulle skærmen folde sig ud.

Det gjorde den ikke. Mik nærmede sig jorden i rivende fart. Nu var det absolut sidste udkald.

"Kom nu!" tiggede jeg. "Kom nu!"

 

50 kr.

 

Bestil

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. En børnebog får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

P.L., der i børnebiblioteket primært er kendt for sine dramaer, digte og letlæsnings-bøger, har denne gang skrevet en omfangsrig børnekrimi, der holder sig tæt til genrens traditioner uden af være triviel. 13-årige Rune fortæller i et rimeligt troværdigt sprog dag for dag om den sommerferieuge, da han og vennerne Louise og Martin bliver indblandet i en sag om en guldsyvstjerne med magiske helbredende kræfter. Børnene får lidt hjælp af voksne undervejs, men ellers klarer de selv paragrafferne, uden at det virker for usandsynligt. Det er kun de 3 hovedpersoner med hver deres evner og temperament, læseren kommer tæt på, og deres samspil er udmærket beskrevet. Handlingen udspilles i nutiden i en jysk stationsby, men der er ingen egentlig miljø-beskrivelse. Romanen er handlingsmættet, og mange af kapitlerne slutter med et varsel om spænding og dramatik i det følgende, så læserens nysgerrighed skærpes. Plottet er ikke helt enkelt, men det er logisk opbygget og uden løse ender. Teksten er sat med store åbne typer, og sproget er enkelt og dagligdags med korte sætninger og megen dialog, der gør bogen let at læse for genrens fans fra 11 år der vil få et par timers spændende underholdning.

Birgit Hald

Skrevet af Poul Larsen

237 sider

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk