Det’ mærk’li’ - digte til dig

 

Fra 1999 - 62 sider.

25 digte om DIG. Forundringsdigte om at være til, om at kunne cykle, at have to hænder, at kunne gå og det, at der f.eks. findes blæst, fisk og computere.

Digtene er ledsaget af 25 farveillustrationer af Pia Thaulov. Fra 10 år

 

Kr. 98

 

Bogen er udsolgt.

 

 

 

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. En børnebog får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

I serien Digte til dig udkommer her en ny bog. Det er digte skrevet i et sprog, så de fleste børn kan være med og identificere sig med de forskellige hovedpersoner eller stemninger i digtene. Mange af digtene er skrevet med humor, så man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet! Der er også alvorlige digte, hvor man kan mærke knuden i maven eller tanken der ikke vil slippe. Der er digte om skateboards, brun sovs med kartofler, kærlighed, farver, angst, spejlbilleder, alderdom, skilsmisse, barn og voksen og ord. Digtene lægger op til og giver mulighed for at læseren virkelig kan smage på ordene. Bogen er illustreret af Pia Thaulov, med tegninger i farve, som meget fint fanger stemningerne fra de mange digte. En flot filosofisk og på mange måder ligetil bog, for børn fra 10-11 år Voksne tager heller ikke skade af at læse lidt med!

Lotte Lykke Simonsen

En varm og let tilgængelig samling af prosadigte. De 25 enkle digte minder læseren om de mange små ting ved vores eksistens vi bør undre og glæde os over. Det er da mærkeligt at jeg lige netop er mig, det er da også helt fantastisk så smart hænder er indrettede. Og tænk at benene midt om natten kan finde vej til køkkenvasken, uden at man skænker dem en tanke. Og tænk at en sød pige bare kan stå der og skabe så meget sommer. Det er nogle få af temaerne i bogens dejlige forundringsdigte. Teksten er holdt i et klart og enkelt sprog, men formår alligevel at skabe gode og glade indre billeder hos læseren – billeder der suppleres af illustratorens fine akvareller. Digtsamlingen er meget velegnet til arbejdet med lyrik i danskundervisningen fra 5. klasse. Der er rig mulighed for fortolkning, eftertanke og inspiration. Forfatteren har i serien Digte til dig bl.a. også skrevet At være bange (1993) og Glæde (1993), sidstnævnte med samme illustrator.

2000/03

Lasse Andersson (S)

Hvorfor?

 

De voksne svarer:

"Fordi hun kun var otte

da hendes far og mor blev skilt."

Eller: "Det skyldes

elektromagnetiske svingninger."

Eller: "Vi skal jo alle dø."

 

Tankerne og ordene

prøver og prøver

- de stakler

 

før jeg fortsætter

mine rejser alene

rundt i drypstenshulerne

og himmelrummet.

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk