Dittes samlede digte

 

Udkom i 2001 og består af "Dittes digte", "Dittes digte 2.g" og "Dittes drøm".

Med illustrationer af Pia Thaulov. 162 sider

Ditte går i tiende klasse ved digtenes begyndelse og i 2.g ved slutningen. Vi følger hendes liv og udvikling og først og fremmest hendes forelskelser og hendes intense og spirende kærlighedsliv.

 

 

Kr. 98

 

Bestil

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. En børnebog får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

"De allerstørste begivenheder kommer aldrig i radioavisen. Journalisterne og tv dækker dem ikke. Kun dine kys". Dette er citeret fra bogens bagsidetekst, og det viser den eviggyldighed, der hviler over forfatterens digte om Ditte, hendes liv, omverden, drømme og håb - men først og fremmest om hendes forelskelser og største kærlighed. Digtene beskriver også med nænsomhed den afgrund, der åbner sig, når kærligheden er slut. Så selv om det snart er 20 år siden, den første digtsamling om Ditte udkom, så er det stadig digte, der med et klart kærlighedsbudskab, henvender sig til unge piger og kvinder. At trilogien her er samlet i én bog, viser mere kontinuerligt end enkeltudgaverne Dittes udvikling igennem de tre år, digtene beskriver. I denne udgave er foretaget en sparsom redigering, så ord og vendinger er ført up to date. Forsideillustrationen samt illustrationerne i bogen er nytegnede, og de udtrykker med løse, drømmeagtige linjer bogens tema. En helstøbt digtsamling til formidling til unge digthungrende (piger).

2001/19

Lis Eriksen

Den

 

Vi har den omkring os.

Den holder os pludselig i hånden

eller smutter med indenfor

sammen med ilten.

 

I lykkelige øjeblikke blir den krop

som vi kan røre ved

omfavne

og måske få børn med.

 

Uden varsel

kan den finde på at forsvinde

uendelig langsomt.

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk