Glæde - digte til dig

 

Fra 1993 - 42 sider.

15 digte om glæder - glæden ved at være til og trække vejret, at have søskende, og fødselsdag, glæden f.eks. ved sne, ved sommer og at opleve børneteater ...

Digtene er ledsaget af hver sin farveillustration af Pia Thaulov.

 

Kr. 128

 

Bestil

 

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. En børnebog får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

Lektørudtalelser - (93/51):

 

Larsen, Poul: Glæde - digte til dig/med illutrationer af Pia Thaulov -

Følfod - 44 sider:

 

Glæde kunne egentlig godt have heddet ‘Lykke’. For digtsamlingen formidler sammen med Pia Thaulovs ill. glæden, når den går over i eufori. Først og fremmest over det ‘at være til’ med indfaldsvinkler som sommer, den første sne, skisport, strøgtur, fødselsdag mv. Genkendelige tilstande og billeder, som dog har et kraftigt strøg af voksenopfattelse og udtryksform. PL er bedst, når han ‘let go’, og når han udfordrer. Som i det næsten surrealistiske “Fies og Christians fællesmaleri”, hvor skibakken er befolket med giraffer, leoparder og hoppere med balloner af rødt tyggegummi. Eller når digtene og ordene får lov til at leve deres eget liv som i “At trække vejret”. For det er, som i At være bange, prosa på poesi, men måske den middelbare forståelse kan medvirke til at pille det odiøse og fremmedgørende ved begrebet digte væk. De abstrakte ill. er af PT . Med grundfarverne rød, blå og gul blander hun farverne i bløde og bevægelige former, som udtrykker glæden meget smukt. Målgruppen er fra 11-12 år. På den poetiske forside svæver små skikkelser i klare farver - på vej til den syvende himmel?

Lene Kristiansen

“Der er muligheder nok” og “Men lad os nu ikke tage alle glæderne på forskud. Hver dag har nok i sin fest” er to karakteristiske citater fra denne samling af 16 glade og positive prosadigte. Hvis vi skulle have glemt det, så er der altså stadig meget at glæde sig over. En ganske almindelig dag med alle mulighederne, sommer, sne, gaver, fødselsdag, små søskende, bare det at trække vejret eller være lige midt i verden. Citat. “Men nu er jeg i verden, og jeg kan slet ikke stå stille af glæde.” Digtene er lagt i munden på børn i 11-13 års alderen og nedfældet i et umiddelbart, naturligt, varieret og let læst sprog. Omslaget med de opadsvævende, næsten engleagtige, farveglade former og de mange helsides farveillustrationer er af Pia Thaulov. De er nonfigurative og lavet i en akryl/akvarel-teknik med flydende, spontane former, som er fulde af liv og bevægelse og lægger en dimension mere til digtene. Til selvlæsning eller fælles gennemgang fra 5 - 6. klasse.

Poul-Erik Friis-Larsen (S)

Hej venner

 

Duk jer!

Pas på hat og briller!

En styrtregn af glæder og er på vej:

 

Nye film

nye bøger

nye kammerater

nye kartofler

nye sæber til skumbad

med nye dufte

nye rocknumre

nye...

 

Er der nogen

der vil være med

til at smide tøjet?

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk