BALLADE I BAREN - og 25 andre sketch

 

Fra 1999 - illustr. af Niels-Vilhelm Søe

26 sketch til brug i skole og fritid. De fleste sketch er lidt længere end i “BLANDEDE BOLSJER”.

Samling af 26 sketches, både de gode og gamle samt nye. De står opført med stigende længde og sværhedsgrad. Hver sketch er forsynet med oplysning om persontal, stedet og de rekvisitter, man med fordel kan bruge.

Fra 8 år.119 sider

 

Kr. 128

 

Bestil

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. En børnebog får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

Poul Larsen er en produktiv dramaforfatter for børn og unge. Her har han samlet 26 sketch med de letteste på 1 1/2 side først, de længste på op til 11 sider til sidst. Nogle af sketchene er gode og gamle, andre ukendte, men de fleste vil være nye for børn. Stykkerne befolkes hovedsagelig af typer: sportsidioter, skotter, århusianere, drukkenbolte osv. Vore fordomme bekræftes, men når det sker på en harmløs og sjov måde, gør det jo egentlig ingenting. Replikkerne er rappe og nemme at lære, pointen ofte overraskende og sjov (næsten) hver gang. Sketchene er velegnede til festlige anledninger, kolonier, lejrbål og andre underholdende sammenhænge, men kan også bruges sprogligt i undervisningen. Fornøjelige karikaturtegninger illustrerer bogen igennem. Bogen er en god fornyelse af genren for børn fra 10-12 år. Samtidig med denne udkommer den nemmere samling Blandede bolcher – og 21 andre sketch, og i 1988 skrev forfatteren Sytten skøre sketch.

Tove Delica

Poul Larsen har mange gode skolekomedier bag sig. Han har også samlet en række sketch på tysk, engelsk og dansk. Til disse sketch føjer sig endnu 26 med indbydende layout. Hver sketch er forsynet med oplysning om personantal, stedet og de rekvisitter man med fordel kan bruge for at forhøje effekten. Sketchene står opført med stigende længde og sværhedsgrad. Niels-Vilhelm Søes muntre, appellerende tegninger illustrerer. Mange af sketchene er gamle kendinge. Sketchen med manden der må holde hovedet på skrå, bøje armen og læne sig bagud bliver her strakt så langt, at jeg tror, tilhørerne vil miste tålmodigheden. Det er svært at koge kraftig suppe på gamle pølsepinde, og jeg synes Poul Larsen driver rovdrift på gamle spejdernumre. Også selv om han i forordet skriver: "Mange voksne vil finde en del af sketchene kendte, men de fleste børn vil opleve dem som nye.”Jeg vil ikke kunne bruge bogen i undervisningssammenhæng, men den kan give ideer til lejrskoleunderholdning for mellemgruppen.

1999/31

Lis Mikkelsen (S)

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk