CELLE NR. 13:

 

Boris får den idé, at hans ven, Stump, skal lade sig ansætte som ny fangevogter henne i fængslet.

De øvrige venner skal derefter gøre sig skyldige i nogle småforbrydelser og lade sig tage på fersk gerning for at blive idømt 10-14 dages fængsel.

Med Stumps hjælp skal de så lukke sig ud og begå “det store kup” og derpå gemme sig selv og de røvede penge i fængslet. Selv vil Boris sidde på beværtningen “De tyve gulspurve” og via mobiltelefon og walkie-talkie styre sine tropper.

 

En glimrende plan, men ...

Et kriminallystspil i 6 små akter med 3 dekorationer, som varer ca. 40 minutter, for 9 til 25 personer.

Stykket kan spilles af elever fra 5. klasse og opefter.

 

Stykket kan lejes hos Dansk Teaterforlag

tlf.: 75 56 87 88

 

Skrevet af Poul Larsen

Der er ikke mange, der skriver drama for børn, men Poul Larsen må siges at være en af genrens trofaste støtter. Stykket er ikke den store kunst, - men der er mulighed for 9-25 medvirkende; en væsentlig faktor når den årlige forældreunderholdning står for døren. Og så giver rollerne spillerne mulighed for udfolde sig, alt efter talent og lyst. Celle nr. 13 er en slap-stic-comedy i bedste Bugsy Malone stil. Vi befinder os dog ikke i USA's gangsterverden, men derimod i værtshuset “De tyve guldspurve”, år “dansk lystspil”. En plan skal lægges! Hjernen bag er Boris, som netop har sluppet tremmerne, og aktørerne er stordumme småforbrydere...og et par damer ikke at forglemme. Kuppet skal ske fra fængslet, Boris skal score kassen, men der er selvfølgelig et par detaljer, han har overset. Stykket er som én stor vittighed, hvor der spilles på alle nedarvede fordomme om smarte småtbegavede små- & storforbrydere, og en enkelt politimester hvis intelligens heller ikke er noget at juble over. Det primære er om børnene, der skal opføre det, vil synes det er sjovt - og det tror jeg. Det er tilpas åndssvagt, de kan lægge det i rollerne, de vil, tilføje egne replikker, og de allerfleste drenge synes helt sikkert også at, det er sjovere at spille småsvindleren Guffe end prinsen på den hvide hest.

Fra 5. klasse.

Lene Kristiansen

Olsenbanden er modellen for denne veloplagte krimikomedie af Poul Larsen. Forestillingen foregår blandt tyve og banditter, der får den glimrende ide at bruge fængslet som alibi. En af deres egne søger job som fangevogter og så kan de internerede banditter ellers tage på tyvetogt fra fængslet. Det hele ender naturligvis galt. Skuespillerne får lejlighed til at boltre sig i et væld af gode roller. Der er udfordringer for alle typer og rigtig noget at tage fat på for en 6.-7. kl der skal spille skolekomedie. Mange rappe, mundrette replikker giver fart over feltet. Der er få men nyttige sceneråd. Scenografien kan klares med små midler, og der stilles ingen særlige krav til lyssætningen. Til forestillingen fås bånd med lydeffekter og musik. Stykket varer ca. 40 min og rollerne kan udføres af fra 9-25 personer.

1997/14

Lis Mikkelsen (S)

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk