HJÆLP, HVOR ER MIN MOR?:

 

Johnny og hans bande har lige plukket JuniBanken for en god million. Nu vil de forsøge sig med gidseltagning.

Den lokale borgmester må være en velhavende herre, tænker medlemmerne af banden.

Derfor beslutter de sig for at kidnappe hans gamle mor.

 

Det skulle de aldrig have gjort.

 

 

En kriminalfarce i 4 akter med én dekoration for 12 til 20 medvirkende.

Farcen varer ca. tre kvarter og kan spilles af elever fra 5. kl. og opefter.

 

Stykket kan lejes hos Dansk Teaterforlag

tlf.: 75 56 87 88

 

Skrevet af Poul Larsen

 

 

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. Et skuespil for børn får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

Poul Larsen har skrevet endnu et skuespil. Resume: Johnnys bande har røvet 1 million kr. fra Juni-banken. Bagefter kidnapper de borgmester Dybmoses mor. Moderen "skjules" på et fingeret plejehjem, men sønnen vil ikke have hende retur - Det giver god PR i valgkampen, at hun er væk. Berta og kidnapperne allierer sig og farcen kører... Stykket har rammerne i orden til at blive en populær skolekomedie. Det kan spilles fra 5.klasse og har kun enkle sceneskift baseret på én dekoration. Der er 4 akter; 12-20 personer kan varieres efter ønske og behov. Der er gode og praktiske regi-bemærkninger undervejs. Baggrundslyde m.m. er på forhånd indspillet på bånd og personerne er med vilje fremstillet som karikerede typer. Om man så finder historien god og sjov eller en tand for konstrueret må blive en smagssag, jeg hælder til det sidste. Figurene kræver til gengæld karakter og charme tilført og en god casting og instruktion fra læreren for at blive levende. Stykket er en blanding af en gammeldags forvekslingskomedie og en klassisk krimi-farce med moderne sprog og elementer fra børnenes idolverden tilsat. Alvorlige temaer som behandlingen af de gamle på plejehjem og mediefikseret politik berøres let, men tilsat farce, ironi og lidt anstrengt humor i rigelig mængde.

Susanna Christensen

Denne kriminalfarce vil jeg gerne arbejde med og opføre sammen med en klasse, (5.-7.) eller et dramahold med 12-14 årige. Stykket er på mange områder enkelt og lige til at gå til. Til instruktørens oplysning kan jeg fortælle, at der er fra 12 til 20 medvirkende, at stykket varer ca. 45 min. og er i 4 akter, at der kun er en dekoration (evt. med en lille sidescene), at de fleste rekvisitter består af udklædningtøj, som alle udklædningskasser med respekt for sig selv indeholder, samt at rollerne er beskrevet så stereotypt, at børnene, når de først har fanget typen, ikke behøver regibemærkninger i større stil. Til aktørerne kan fortælles, at stykket er morsomt, kvikt i replikken, aktuelt og overkommeligt at lære. Der er roller for enhver smag. Farcen handler om en bande, som lige har plyndret en bank. De mangler fortsat spænding, så de beslutter at prøve med gidseltagning. Borgmesteren må være rig, tænker de. Derfor "røver" de hans mor for at få en halv mill. kr. i løsesum. Det giver dem dog visse problemer at tage en kvik, gammel og selvstændig kone som gidsel.

1998/13

Vibeke Axelsen (S)

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk