KNALD ELLER FALD I VALHAL

 

Jette og Luffe er to hackere, som lever fedt.

I en pause i deres kriminelle job finder de et nyt computerspil frem. Det hedder "Valhal".

 

Ikke ret langt inde i spillet finder Jette pludselig sig selv stående midt i Valhal!

Hun og Luffe bliver hurtigt klar over, hvordan hun via kommandoer på tastaturet kan komme frem og tilbage mellem gudernes og menneskernes land. Det giver muligheder!

Skulle de stjæle Odins ravne? Eller hvad med Mjølner, Thors hammer?

 

Én akt som spilles på en stor og en lille scene for 15 til 25 medvirkende.

Stykket kan også opføres som en musical. Spilletiden er ca. 40 minutter.

 

Stykket kan lejes hos Dansk Teaterforlag

tlf.: 75 56 87 88

 

Skrevet af Poul Larsen

 

 

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. Et skuespil for børn får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

Musical, der også kan opføres som skuespil, beregnet for større børn og unge. De to unge hackere, Jette og Luffe, som tjener penge på deres edb-svindelnumre, sidder en dag ved computeren og spiller et spil, der foregår i Valhal. Pludselig er Jette til stede i Valhal, og snart opdager hun, hvordan hun kan komme frem og tilbage mellem fortid og nutid. Luffe kan straks se mulighederne ved at tjene penge på det, og Jette forsøger at røve værdifulde ting med fra Valhal til nutiden, så de kan sælges, bl.a. Thors hammer, galten Særimner og Hugin og Mugin, som må kunne sælges til formiddagspressen. Det går selvfølgelig galt til sidst, når man sådan vil manipulere med sagn og myter, liv og død for at tjene penge: Thor vinder til sidst. Det er et ganske morsomt og meget moralsk, men noget konstrueret stykke, der kræver en del af opsætningen. De tilhørende sange er på enkle melodier, og til hjælp ved indstuderingen er indspillet et noget primitivt bånd med melodierne samt en del nyttige lydeffekter. Stykket varer mellem 35 og 50 minutter, og det er en forholdsvis stor opgave for en ungdomsgruppe, hvor deltagerne skal være mindst 12-13 år. Der er megen vejledning undervejs til sceneopbygning og effekter, og sangene er ledsaget af noder med becifringer.

Ulla Harne

Stykkets handling veksler mellem to scener: et kontor på et podie og Valhal på scenen. På kontoret starter Uffe et computerspil, hvor Jette går ind som medspiller, og Uffe styrer hende frem og tilbage fra Valhal. Fra starten har de afsløret sig som hackere, kun ude efter penge, og besøgene i Valhal, hvor vi møder et kendt persongalleri, får snart samme formål; stjålne effekter herfra kan omsættes, Særimner, Thors hammer, Hugin og Mugin. Men de gamle guder narrer dem til sidst, og det skal så munde ud i en morale med, at griskhed er af det onde. Der er 6 gode sange med noder, som i givet fald kan ændre spillet til en musical. Bånd med musik og lydeffekter kan erhverves. Det kræver en del teknik, ekspertise og forberedelse at sætte stykket op og tydeliggøre dets holdning til sladder, pengesnyd og computermisbrug. Dialogen antyder farcen. Denne genre fordrer en stram instruktion og en vis alder for at spilles ordentligt, f.eks. fra 7. klasse; publikum skal heller ikke være de små. Antal medvirkende kan varieres, og med en spilletid på 40-50 minutter kan der være tale om en spændende opgave til en skolefest.

1996/11

Ingrid Jensen (S)

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk