PAS PÅ BAGHOLD:

 

6 børn savner deres Anders Andblad, som udebliver uge efter uge.

De prøver at finde nogle nye Anders And-historier på internettet, men bliver i stedet præsenteret for 4 spørgsmål.

Børnene besvarer dem alle korrekt, og de rigtige svar skaffer dem direkte adgang til Andeby. Under deres møde med Anders And & Co. forstår de seks børn, at ugebladets tegner er blevet kidnappet.

Kan børnene mon hjælpe tegneseriefigurerne, deres tegner og sig selv?

 

 

Et kriminallystspil i 2 akter for elever i 5. klasse og opefter.

Fra 19 til 29 medvirkende.

Stykket varer godt tre kvarter.

 

Kan kun lejes

 

Skrevet af Poul Larsen

 

 

 

 

 

En lektørudtalelse er en kort vurdering af en bog med henblik på anskaffelse til bibliotekerne. Et skuespil for børn får ved sin udgivelse to udtalelser: en af en børnebibliotekar og en af en skolebibliotekar.

6 børn savner deres Anders And-blad på 6. uge. Over Nettet kommer de i kontakt med Anders And og Co. Deres tegner er blevet kidnappet af Bossanova-banden, og børnene skal nu befri ham for at få bladet igen. Hertil får de bl.a. hjælp af diverse andre tegneseriefigurer, såsom Lucky Luke, Tintin o.a. Til slut lykkes det børnene ved hjælp af forklædninger, list, baghold og pistoler at befri tegneren. Stykket kaldes et kriminallystspil, og går man med på den noget konstruerede og fjollede handling, er det da også et sjovt og kvikt stykke med action og tempo. Det kan spilles af børn fra 11-12 år, men jeg tror det mest vil tiltale yngre tegneserielæsere fra 8-9 år. Poul Larsen har en stor produktion af digte, lette bøger og skuespil bag sig, og det mærkes både i de praktiske tips og de rappe naturlige replikker.

2000/26

Tove Delica

Poul Larsen har lavet mange gode spil for børn. Dette kriminallystspil hører til i den tyndere ende af udgivelserne. Ideen er ellers god. Nogle børn, der er tegneserieeksperter får via computeren direkte adgang til Andeby. Her er tegneren blevet kidnappet, så Anders And-bladet ikke kan udkomme. Med replikker og figurer både fra Anders And, Lucky Luke og Tintin bevæger skuespillerne sig mellem realplanet og tegneserieplanet. Det lykkes til sidst de vakse børn at befri T. Egner fra Bossanovabanden, og Anders And kan atter udkomme regelmæssigt. Spillet, der varer ca. 3 kvarter, er i 2 akter og har op til 29 medvirkende. Et bånd med lydeffekter kan fås ved henvendelse til forlaget. Der er ikke meget karakter at arbejde med i pige- og drengerollerne, men rollerne som tegneseriefigurer lægger op til mere spændende nuancer. I disse roller er der også mange sproglige spil. I regibemærkningerne gives anvisninger på sceneskift og lyssætning, så den uerfarne instruktør er nogenlunde hjulpet. Stykket kan bruges til opførelse i 5.-6. kl.

Lis Mikkelsen (S)

 

Bakkevej 14, 9492 Blokhus – Tlf.: 98 24 93 45 – Mobil: 21 66 06 55 – E-mail: foelfod@mail.dk